Италия възстановява мярката за прекъсване на годината за ученици с лошо

...
Италия възстановява мярката за прекъсване на годината за ученици с лошо
Коментари Харесай

Италия връща „оценката за поведение“ от времето на Мусолини и въвежда глоби срещу агресията към учители

Италия възвръща мярката за спиране на годината за възпитаници с неприятно държание, защото случаите на експанзията към учителите нарастват, оповестява в. Guardian. В образованието се връща политиката за „ оценки за държание “ -  мярка, въведена за първи път от фашисткото държавно управление на Бенито Мусолини през 1924 година  Сега въведението е част от закон за образованието, който беше утвърден от Народното събрание и дава на учебните заведения пълномощия да прекъсват образованието на възпитаници въз основа само на тяхното държание.

Учениците от междинното учебно заведение и гимназията, които имат резултат пет или по-малко от 10 за държание, ще провалят образователната си година и ще би трябвало да я повторят, даже в случай че университетският им стандарт е на високо  ниво. Гимназистите, които имат шестица по държание, ще би трябвало да се явят на тест по гражданско обучение. Оценките по държание също ще повлияят доста върху явяването на решаващия зрелостен изпит.

„ Реформата на оценките за държание възвръща смисъла на самостоятелната отговорност, трансформира уважението към хората и публичните богатства в централно място и възвръща престижа на учителите “, споделя Джузепе Валдитара, министър на образованието в държавното управление на Джорджия Мелони. По-рано самата Мелони разяснява, че промяната ще „ върне уважението “ в учебните заведения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР